Metformine is glucose verlagend

medicijnen.nlMetformine is glucose verlagend

Ik heb diabetes en slik daarom metformine. Ik ben een echte autodidact, al mijn hele leven en bij het horen van diabetes baalde ik enorm. Dit is iets wat ik niet zelf kan oplossen. Desalniettemin begon ik onderzoek te doen naar metformine. Ik vind het fijn om precies te weten hoe iets in elkaar steekt. Vooral bij het slikken van medicatie. De bijsluiter zegt heel veel, maar internet zegt vaak nog meer. Metformine is een glucose verlagend medicijn. Eerst wist ik totaal niet wat glucose was, ik hoorde het wel eens op tv, maar had nog niet beseft dat ik mij hier moest verdiepen. Het is fantastisch hoe ik door mijn diabetes meer ben gaan weten over mijn lichaam. Glucose haal je uit je eten, uit je voedingstoffen. Ik ben het belang van eten ook gelijk meer in gaan zien. Bij het eten van koolhydraten maakt je lichaam glucose aan, de glucose zorgt ervoor dat er brandstof in je lichaam zit. Maar de glucose moet wel worden opgeslagen, dit gebeurt door insuline. Je alvleesklier maakt dit aan. Bij mij, en bij andere mensen met diabetes gebeurt dit minimaal. Je hebt dus meer glucose dan er kan worden opgeslagen, hier door krijg je klachten. Metformine zorgt ervoor dat je glucose vanzelf verminderd wordt, zodat de insuline die je als diabetes patient wel aanmaakt genoeg is om de glucose te voorraden. Zo heb je minder last van de klachten. Na twee weken gebruik van metformine was ik al stukken minder moe en ik ben er van overtuigd dat ik nu minder last zal hebben van nierschade en oogproblemen.