100% Pure arganolie als dagcrème

Nadat ik al een tijdje last had van aan droge huid waar niets tegen leek te helpen, kreeg ik van mijn schoonzusje een flesje 100% pure arganolie. Ik was erg benieuw naar deze olie die de laatste jaren erg populair is geworden. Is het echt zo’n topproduct of gewoon één van de vele hypes?

Wat is arganolie precies?

Arganolie wordt gemaakt van de noten van een boom die voornamelijk in Marokko groeit. Deze noten worden gepeld en daarna geperst. Het proces om arganolie te verkrijgen kost veel tijd, waardoor het geen hele goedkope olie is. 100% pure arganolie bevat veel stoffen die goed zijn voor de huid. De onverzadigde vetten in arganolie zorgen er voor dat je huid soepel en gehydrateerd blijft. Daarnaast bevat het ook veel vitamine E in, een stuk meer dan in bijvoorbeeld olijfolie te vinden is. Andere nuttige stoffen in arganolie zijn carotenoïden, squaleen, phenolen en carotenoïden. Carotenoïden werken als een antioxidant en beschermen je huid tegen de zon.

Mijn ervaring met arganolie

Aangezien de huid van mijn gezicht droog en schilferig was, besloot ik de 100% pure arganolie als dagcrème te gebruiken. De arganolie hydrateerde mijn huid meteen goed. De schilfertjes waren de eerste dag nog wel aanwezig, maar na drie dagen had ik hier geen last meer van. Wat me ontzettend meeviel, is dat ik er geen glimmend gezicht van kreeg. De olie trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Arganolie als dagcrème gebruiken is wat mij betreft dus zeker een aanrader!

arganolie-cosmetisch-50ml-110x150 handgeperste-culinaire-arganolie-1000ml-110x150 arganolie-culinair-handgeperst-250ml-110x150