Wat is staar?

 

Staar is de ontwikkeling van troebele vlekken in de lens van het oog. Het onmiddellijke effect van deze vlekken is het blokkeren van visie. De vertroebeling van de lens produceert een effect wat gelijk staat aan het kijken door een bevroren glas en de symptomen omvatten een algemene wazigheid van het zicht, een vervaging van kleur perceptie en een verslechterd zicht in de nacht. Het is ook mogelijk dat een overgevoeligheid voor licht ervaren wordt, net zoals fel zonlicht wat schittert op een beslagen autoraam.

 

Als staar zich verder ontwikkeld, groeit de vertroebeling vaak verder in omvang en het is mogelijk dat ook andere vlekken ontstaan in hetzelfde oog.

 

 

Kan Staar Behandeld Worden?

 

Staar is over het algemeen redelijk gemakkelijk te verhelpen via een grotendeels pijnvrije operatie. De meeste volwassenen hebben alleen een lokale verdoving nodig tijdens de procedure. In principe wordt er een incisie gemaakt in het oog en wordt vervolgens de troebele lens verwijderd. Hierna wordt een implantaat ingebracht die dienst doet als een lens vervanging. Als resultaat van de operatie, mensen die voor de procedure contactlenzen droegen moeten deze veranderen nadat de implantaten worden geplaatst. Met andere woorden, mensen die eerder online contactlenzen van merken zoals Acuvueoasys kochten voor hun staar operatie moeten vervolgens een nieuwe medische evaluatie ondergaan en niet simpelweg doorgaan met het kopen van lenzen met dezelfde sterkte.