Wat maakt Vitalis bijzonder in ouderenzorg?

Vitalis

Ouderenzorg is er voor mensen in hun laatste levensfase. Vaak hebben deze mensen familie en vrienden verloren en aan mentaal of fysiek vermogen ingeleverd. Werken in deze sector is te leren, maar vooral: ‘het moet in je zitten’. Persoonlijk, sociaal, meelevend, betrokken en een hart van goud. Aanbod voor ouderenzorg is overal maar wat laat Vitalis zo stralen?

Niet alleen medewerkers werken hard om ‘de kunst van gelukkig oud zijn’ waar te maken, ook cliënten waarderen de zorg enorm. In 2019 is juist hierdoor Vitalis in de top 10 best gewaardeerde verpleeghuizen genoteerd. 

Vitalis

Het bijzondere is dat cliënten aankaarten dat Vitalis een hele warme sfeer heeft. Medewerkers zijn zo persoonlijk betrokken dat deze pay-off alles dekt. De benoeming voelt als erkenning voor Vitalis in het algemeen. Hiernaast is Kunst en cultuur altijd in het licht gezet. Zo organiseert Vitalis heel veel activiteiten met focus op kunst en cultuur, waardoor iedere bewoner zijn interesses en hobby’s kan uiten. Niet alleen voor bewoners, maar ook voor buurtbewoners organiseert Vitalis een divers aanbod van evenementen en activiteiten op verscheidende locaties. Tenslotte richt de wijkzorg zich niet alleen maar op de bewoners. Onder het motto ‘Ankerpunt in de wijk’ werkt Vitalis samen met scholen en andere instanties in de buurt. Een winkeltje, een uitgebreid horeca-aanbod en zelfs een kapper. Alles om de cliënt lang en zo zelfstandig mogelijk prettig te laten wonen. En omdat alle activiteiten, regels en structuren zijn gebaseerd op gelukkig oud zijn haalt Vitalis het beste uit haar locaties.