beeldzorg

Tijdens de coronacrisis zijn veel instellingen erachter gekomen dat het toch moeilijk is om zorg te bieden op afstand. Het was namelijk niet mogelijk om naar patiënten toe te gaan. Hoe kun je dan nog hulp bieden is de grote vraag? Dat kan gelukkig op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld beeldzorg gebruiken. Dan ga je samen met je patiënt kijken wat er speelt en hoe je dit kunt oplossing op afstand. In sommige situatie kun je dit gesprek ook houden als een intake gesprek. Een e consult wordt namelijk ook steeds populairder. Niet heb je alleen het voordeel dat mensen vanuit huis advies kunnen krijgen. Ook zal het meer rust geven in de praktijk!

beeldzorg

Veiligheid

Natuurlijk zul je nog wel met een aantal dingen rekening moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid van beeldzorg. Hier kan namelijk ook gevoelig informatie worden gedeeld en het is niet de bedoeling dat deze informatie bij de verkeerde persoon binnen komt. Dat is ook een van de redenen dat mensen nog niet kiezen voor een e consult. Toch zie je dat er niets is om je zorgen om te maken. De programma’s die worden gebruikt zullen zeer goed beschermd zijn zodat niemand erbij kan komen. Alles wat en wordt besproken zal tussen jou en de hulpverlener blijven zodat je zeker weet dat niemand bij de gevoelige informatie komt.

Keurmerk

Om helemaal zeker te zijn van je veiligheid tijdens beeldzorg zul je ook kunnen kijken naar keurmerk. Dit zal namelijk zorgen voor het extra stukje zekerheid. Mensen hebben namelijk niet alle verstand om te weten wat veilig is en vaak moeten ze het blind vertrouwen, maar een keurmerk zal ervoor zorgen dat mensen weten dat het grondig is is gecontroleerd waardoor er zekerheid is voor de veiligheid. Op die manier zullen de mensen zorgeloos een e consult volgen.

Eenvoudige afspraken

Je ziet wel dat een e consult alleen mogelijk is bij eenvoudige afspraken. Voor een gesprek met de huisarts over eventuele klachten die je hebt is dit ideaal. Dan is het namelijk niet nodig om langs te gaan omdat dezelfde hulp kan worden gegeven via het internet. Beeldzorg zal ook zeker de standaard worden later. Dit komt omdat het voor zowel de patiënt als voor de huisarts een heel stuk makkelijker is.

Wil jij dit gebruiken?

Mocht jij werkzaam zijn bij een huisarts praktijk zul je ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van beeldzorg. Je zult dan ook zien dat de patiënten, met name jongere, hier veel gebruik van willen maken. Jongeren zullen beter met een computer overweg, maar ouderen zullen hier ook zeker mee kunnen werken. Bovendien kunnen mensen nu ook een afspraak maken met de huisarts terwijl ze op het werk zijn. Het is dus ook een stuk makkelijker om allemaal in te plannen en je zult merken dat een e consult echt de oplossing is. Op de praktijk zelf zul je merken dat er meer rust is en de werkdruk zal ook minder zijn. Wacht niet langer en begin vandaag nog