Waarmee kan een psycholoog jou helpen?

Over het algemeen wordt er niet heel veel over gepraat, maar toch is het een feit: 63% van de mensen van 18 tot 34 jaar heeft een psycholoog bezocht. Dat is een behoorlijk hoog aantal. Toch lijkt het een beetje een taboe te zijn om hierover te praten met anderen, terwijl het heel normaal is om naar een psycholoog te gaan. Psychische gezondheid is net zo belangrijk als je lichamelijke gezondheid. Een psycholoog kan jou met verschillende dingen helpen, zoals het helpen omgaan met een psychische stoornis of bijvoorbeeld rouwverwerking. Denkpro, psycholoog in Gouda heeft een coach in Gouda die jou in Gouda en omstreken kan ondersteunen bij jouw hulpvraag. Het voordeel is dat er geen wachtlijsten zijn, dus je kunt vrijwel meteen terecht. Ook is een vergoeding vaak mogelijk, afhankelijk van jouw verzekering.

Steeds meer burn-outs

Denkpro is gespecialiseerd in werkgerelateerde problematiek, daaronder valt bijvoorbeeld een burn-out. Steeds meer mensen kampen met een burn-out en het is een bekend fenomeen geworden. Een oorzaak kan de steeds hogere werk- en prestatiedruk zijn die werknemers ervaren en de eisen die worden gesteld vanuit de drukke maatschappij waarin we leven. Het is belangrijk om op signalen van jouw lichaam te letten die vertellen dat je tegen overspannenheid aan zit, zodat je een burn-out kan voorkomen. Soms is het helaas zo dat je dit niet kan voorkomen, omdat je het niet op tijd doorhebt of omdat je veel doorzettingsvermogen hebt en de seintjes van je lichaam daarom misschien negeert. Daarom is een coach of psycholoog van belang, zodat jij weer kan herstellen met de juiste ondersteuning.

Online testen doen

Kamp je al enige tijd met problemen, maar weet je niet precies wat het kan zijn? Er zijn zelftests te vinden op internet waarbij je kunt aankruisen wat je klachten zijn. Je kunt hiermee jezelf niet diagnosticeren, maar je kunt dit bijvoorbeeld wel meenemen naar de psycholoog. Dit kun je dan samen bespreken.