Maak van je goede voornemens een succes!

Januari is de maand waarin de meeste mensen vol frisse moed beginnen met goede voornemens én helaas ook weer stoppen. Om dit te voorkomen geven we je een paar tips hoe je je goede voornemens het hele jaar door kunt zetten!

Elke dag is een dag
Veel goede voornemens gaan om veranderen van een levenswijze. Stoppen met roken, afvallen, beter in je vel zitten of jezelf ontwikkelen doe je niet in één dag. Elke dag moet je bewust bezig zijn met een doel dat je voor ogen hebt. Wat je bij veel rokers ziet is dat als het mis gaat dat ze gelijk opgeven want “ik probeer het wel weer in 2018”. Niet verstandig! Iedere nieuwe dag is een dag dat je kan stoppen met roken, je moet alleen zelf beginnen.

Het is beter om elke dag een stapje dichter bij je doel te komen dan één dag voluit voor je doel te gaan en vervolgens een paar dagen weer niet. Als het gaat om gezond eten kan je beter zorgen dat je elke dag je fruit en groente binnen krijgt en misschien een klein beetje chocolade eet. Dit is veel beter dan een dag perfect te eten en het weekend tot ‘all you can eat’-weekend te bombarderen.

Om jezelf te motiveren is het belangrijk dat je je proces bijhoudt en dat je manieren vindt om jezelf keer op keer te motiveren. Dit kan door je bidons bedrukken met krachtige quotes of een citaat op je spiegel te hangen.

Mocht je een weekje de fout in gaan, wees dan niet boos op jezelf. Weet dat fouten maken menselijk is en je nog tijd genoeg hebt om de fouten goed te maken. Het veranderen van je gewoontes gaat en kan gewoon niet in één dag, één week of één maand. Met elke stap in de goede richting ben bezig en ook die kleine stapjes zijn waardevol voor het proces!

Heb jij nog leuke motiverende quotes of citaten? Laat deze dan op shirts en bidons bedrukken bij Maxilia maar deel ze vooral met ons!