Een hele nieuwe uitstraling met een ooglidcorrectie

Steeds meer mensen laten iets veranderen aan hun uiterlijk. Dit komt doordat het steeds veiliger is om zo’n operatie te ondergaan. Dit geldt ook voor een ooglidcorrectie. Er zijn heel veel verschillende redenen waarom je een ooglidcorrectie zou willen laten doen. Het kan om medische redenen zijn, maar ook omdat je niet helemaal tevreden bent met hoe je er op dit moment uitziet. Wat je reden ook is, er zijn wel een paar dingen die je moet weten voordat je onder het mes gaat. Want wat gebeurd er eigenlijk precies tijdens een ooglidcorrectie en hoe gaat het genezingsproces? In dit artikel zullen we je er meer over vertellen. Lees dus snel verder als je meer wil weten! 

Wat is een ooglidcorrectie en wanneer kan je deze laten doen?

Als eerste is het handig om te weten wat een ooglidcorrectie precies inhoudt. Bij een dergelijke correctie wordt de huid rondom je oog verstevigd. Het is ook mogelijk om de huid te laten liften. Er zijn heel veel verschillende redenen voor deze ingreep. Als je bijvoorbeeld een hele vermoeide blik in je ogen hebt, maar je je niet moe voelt. Je ogen kunnen je hele gezicht een andere uitstraling geven, dus als je deze laat veranderen, zie je echt veel verschil. Door zo’n correctie kan ook je hoofdpijn verminderd worden en je gezichtsveld groter gemaakt worden. Het is dus echt een medische ingreep, waar heel veel voordelen aan kunnen zitten. 

Verschillende soorten ooglidcorrectie

Er bestaan twee verschillende soorten correcties, die allebei natuurlijk een ander resultaat zullen hebben. Als eerste is er een bovenooglidcorrectie. Deze kan je laten doen wanneer je last hebt van hangende oogleden. Het kan zijn dat de extra huid over je oog valt, waar je dan last van kan krijgen. Met een bovenooglidcorrectie zal de extra huid worden weggehaald, en het littekentje zal precies in je oogplooi vallen, zodat je er zo min mogelijk van ziet. Daarnaast is er ook nog een onderooglidcorrectie. Deze kan je laten doen wanneer je last hebt van wallen. Bij deze ingreep zal het littekentje onder je wimperrand komen, zodat je ook van deze ingreep zo weinig mogelijk ziet. Het is ook mogelijk om tegelijk een boven- en onderooglidcorrectie te laten doen. Dit zal echter altijd via je arts gaan, zodat hij of zij kan bepalen wat de beste optie is. 

Na de ingreep

Ook al is een ooglidcorrectie een ietwat kleine ingreep, je moet er wel goed van herstellen. Het herstel duurt gemiddeld 2 tot 3 weken. In deze tijd mag je dus geen zware fysieke inspanning leveren. Je mag dus eventjes niet sporten. Ook mag je niet roken, bukken, tillen of make-up dragen. Dit kan namelijk de genezing tegengaan. Verder is het verstandig om op je rug te slapen. Als je namelijk op je zij of buik slaapt, kan dat gevaarlijk zijn voor de genezing of kan je de wondjes zelfs beschadigen. Het is mogelijk dat je littekentjes de eerste drie maanden rood blijven, maar dit trekt daarna weg.