Dankzij een cursus BHV ben je altijd goed voorbereid

Het is heel belangrijk om op alles voorbereid te zijn. Ook op de werkvloer. Want vroeg of laat zal je allemaal toch een keer te maken krijgen met een noodgeval. Het kan zijn dat je een keer een vreemde gaslucht ruikt. Of je ziet dat een collega onwel wordt en plotseling in elkaar zakt. Dan moet je weten hoe je in moet grijpen. Dankzij een cursus bedrijfshulpverlening ben je gelukkig altijd overal op voorbereid.

 

Wat moet ik me voorstellen bij een cursus BHV Breda?

Een BHV cursus bestaat uit twee onderdelen: theorie en praktijk. Tijdens de theorie krijg je de nodige handvatten en bij de praktijkoefeningen mag je ze in het echt toe gaan passen. Je gaat naar een trainingslocatie met speciaal ingerichte ruimtes die precies lijken op een normale werkomgeving. In deze ruimtes worden bepaalde situaties levensecht nagebootst. Je gaat echte branden blussen, slachtofferpoppen reanimeren en mensen uit gebouwen evacueren. Uiteraard onder de deskundige begeleiding van een instructeur. Aan het einde van de cursus ben je in staat om in elke noodsituatie kalm te blijven en snel te kunnen handelen.

 

Een erkend diploma bedrijfshulpverlening

Je sluit de training af met een examen. Je moet tijdens dit examen laten zien wat je hebt geleerd. Bij een succesvol examen ontvang je een erkend diploma bedrijfshulpverlening. Dit diploma is geldig voor de duur van een jaar. Na dit jaar moet je een herhalingstraining volgen om je kennis op te frissen.

 

Een voordelige investering

Een cursus bedrijfshulpverlening is cruciaal voor de veiligheid op de werkvloer. En duur is het zeker niet. Omdat een cursus BHV valt onder ‘preventie’, zal de zorgverzekeraar jou tegemoetkomen in de kosten. En sommige zorgverzekeraars zullen het gehele bedrag zelfs vergoeden. Een voordelige investering dus.