Borsten verkleinen, vulling geven of symmetrisch maken? Met liposculpture kan het

Talrijke vrouwen wereldwijd hechten een grote waarde aan de algehele uitstraling van hun borsten. Genoeg dames storen zich hierbij bijvoorbeeld als ze naar hun mening te kleine borsten hebben, maar te grote borsten zijn misschien nog wel hinderlijk. Vooral voor je rug en schouders kan dit overlast opleveren. Een eveneens ongewenste situatie waar de nodige vrouwen mee te maken hebben is het hebben van borsten die niet gelijk van grootte zijn. Ook kan het zijn dat ze niet symmetrisch ten opzichte van elkaar zijn opgesteld. Welnu, voor ongelijke, asymmetrische en (iets) te grote borsten kan liposculpture weleens dé oplossing zijn. Liposculpture draait om het onttrekken van overtollig vet uit borsten, waarna met een speciaal vloeistofje de borst weer wordt verstevigd of in gewenste grootte wordt gebracht.

borst verkleining

Moet je voor liposculpture onder narcose?

Meestal wordt geadviseerd om voor liposculpture onder algehele narcose te gaan. Mocht je dit niet willen, dan kun je het best even met je eigen chirurg overleggen. Onder bepaalde omstandigheden kan plaatselijke narcose namelijk ook tot de mogelijkheden behoren.

Hoe snel herstel je van deze ingreep?

Een liposculpture is een relatief niet invasieve ingreep. Evenwel kun je er rekening mee houden dat je tot drie maanden na de ingreep overlast ervaart. Uiteraard zijn de eerste dagen en weken het moeilijkst. Extreem gevoelige tepels en juist een wat ongevoelige huid zijn heel normale verschijnselen. Een tijdje louter sportbeha’s dragen is dan ook wel aan te raden.

Laat je behandeling in een specialistische kliniek uitvoeren

Een behandeling als een liposculpture is erg belangrijk voor iedereen die deze ondergaat. Essentieel is dan ook dat dit allemaal goed gebeurt. Bij een kliniek die gespecialiseerd is in plastische chirurgie heb je daarop de meeste kans. Voordeel aan een dergelijke kliniek is bovendien dat de aanpak meestal persoonlijker is dan in bijvoorbeeld een ziekenhuis.