Biologische arganolie bevat goede ingrediënten als vetzuren. Vetzuren zorgen ervoor dat de huid goed gehydrateerd wordt. Hiermee rem je de veroudering en vermijd je rimpels, huidlijnen en schilfers voor een langere periode. Door middel van diverse vitaminen, mineralen en antioxidanten heeft het product een voedend effect en dit verbetert de gezondheid van je huid. Voor mensen die regelmatig last hebben van huidirritaties, ontstekingen, eczeem of acne is een biologische Arganolie zeker een aanrader. Je huid kalmeert en hierdoor versnelt dit het genezingsproces. Het is noodzakelijk om Arganolie dagelijks te gebruiken, want na een bepaalde tijd vermindert de kwaliteit en het effect.

Culinaire of cosmetische arganolie

Er zijn twee soorten Arganolie. De Culinaire en de cosmetische arganolie. De Culinaire arganolie heeft een nootachtige smaak en bevat gezonde vetzuren als Omega 3 en Omega 9. Daarnaast bevat Culinaire arganolie ook veel vitamine E. Deze vitamines hebben een belangrijke rol en zorgen voor een gezonde, strakke en stralende huid. Vanwege de hittebestendigheid is het ook toepasselijk tijdens het koken. De houdbaarheid van dit product is best lang en om de kwaliteit te behouden wordt het aangeraden om ze te verbergen in een koele en donkere ruimte. Cosmetische arganolie daarentegen is niet te consumeren en worden geproduceerd van ongebrande argannoten.

Arganolie zorgt voor een strakke en stralende huid

Arganolie op je gezicht zorgt voor een strakke en stralend gezicht. De olie bevat verschillende soorten ingrediënten als Sterolen, Polyfenolen, Vitamine E, Omega 6 en Omega 9. Voordat je de olie aanbrengt op je gezicht is het belangrijk om eerst te beginnen met een reiniging. Was je gezicht goed en zorg ervoor dat het vochtig blijft. Hiermee zorg je ervoor dat de olie zich makkelijker intrekt. Na een aantal druppels van de pipetje kun je beginnen met smeren. Houd er wel rekening mee dat je tijdens het smeren niet aan je ogen komt. Dit veroorzaakt een brandend effect. In zulke gevallen wordt het aangeraden om het meteen af te spoelen.